Skip to main content

Reserveren? Doe nu je aanvraag!

 1. Log in met je gegevens. Nieuwe klant? Bel (0487) 53 12 36!
 2. Voer de gewenste datum in voor het brengen en halen.
  • We kunnen geen nieuwe huisdieren opnemen van 21 juli t/m 22 augustus.
  • In deze periode is de minimale te boeken periode een week.
  • In de schoolvakanties nemen we geen intacte reuen op.
 3. * LET OP! * Pas als je onze bevestiging ontvangt, is je reservering definitief.

Klik hier om in te loggen

We doen er alles aan om je hond een fijne vakantie te bezorgen

We maken er een feestje van

Jouw hond een fijn verblijf geven: dát is waar we het voor doen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat ze fysiek niets tekortkomen. We letten er goed op dat je hond genoeg eet en drinkt, en we checken steeds of alles goed gaat. Maar ook het mentale aspect vergeten we niet. Genoeg sociale interactie met honden en aandacht van mensen is net zo belangrijk!

Omdat honden roedeldieren zijn, plaatsen we in principe twee honden in een kennel. De honden vinden het prettig om met een maatje samen te zijn. Uiteraard worden honden van één eigenaar in principe altijd samen gehuisvest. Alleen wanneer jij of wij dat nodig vinden, wordt je hond solitair gehuisvest.

Ook bij de speelweides kijken we welke honden goed samen kunnen. Zo houden we rekening met grootte, leeftijd, sekse en gedrag. Omdat het samen plaatsen niet met alle rassen een succes bleek (en we dat wel heel belangrijk vinden), nemen we niet alle rassen meer aan. Kijk hieronder voor een overzicht.

Wil je reserveren voor de schoolvakanties? We krijgen - zeker voor de zomervakantie - veel meer reserveringsaanvragen dan we dieren kunnen plaatsen. We raden je daarom aan zo snel mogelijk te boeken. Ook is het zo dat bestaande klanten voorrang krijgen op nieuwe. Ben je een nieuwe klant en wil je reserveren voor de zomerperiode? Bel dan even voor de mogelijkheden.

Wat je moet meenemen als je je hond brengt:

 • Paspoort (check de verplichte inentingen!)

 • Deken (hoeft niet, mag wel op eigen risico)
 • Eventueel dieetvoer of medicijnen

Hoe de dag eruit ziet

Je hond gaat dagelijks meerdere keren naar een van onze speelweides. We maken er roedels van, dus we bekijken welke honden goed bij elkaar passen. Hierbij spelen ras, leeftijd, sekse en grootte ook weer een rol. De tijd in de speelweides varieert: de ene keer is dat langer dan de andere keer, afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Voeding en verzorging

De honden krijgen twee keer per dag te eten. Dit gebeurt na het uitlaten in de ochtend en aan het einde van de dag. Na de maaltijd krijgen de honden rust. En uiteraard staat er de hele dag schoon drinkwater klaar. Je hoeft geen eigen voer mee te nemen. Is dit om bepaalde redenen toch nodig, omdat je hond bijvoorbeeld dieetvoer krijgt, dan is dit uiteraard geen probleem. Wanneer je hond meer dan twee keer per dag te eten krijgt, dan kun je dit even aan ons doorgeven, dan houden we daar rekening mee. Gebruikt je hond medicijnen? Geef dit dan voldoende mee. We controleren de inname van voeding en water, en ook na het buitenspelen kijken we de honden even na.

Je hond krijgt van ons een mand met kleed. Vind je het een fijn idee om je hond zijn kleed van thuis mee te geven? Geen probleem. Vooral voor honden die voor het eerst bij ons komen logeren is dat fijn. Met een vertrouwd geurtje voelen ze zich eerder thuis. We kunnen helaas niet garanderen niet dat de mand, kleed of speeltjes die je meegeeft ook heel blijven. Als je iets meegeeft, is dat dus op eigen risico.

Hygiëne en comfort

Het spreekt voor zich dat hygiëne erg belangrijk voor ons is. Onze dierenverblijven zijn daarom volledig betegeld en worden iedere dag volledig schoongemaakt. Wanneer er een nieuwe logé komt, desinfecteren we het verblijf. Een ventilatiesysteem zorgt 24 uur per dag voor verse lucht. In de winter worden de ruimtes verwarmd, terwijl de verblijven in de zomer koel worden gehouden door het ventilatiesysteem en de goede isolatie. In de verblijven is altijd muziek te horen.

De ophaaldag

We geven je hond na zijn of haar verblijf weer graag schoon aan je terug. Op de dag van vertrek worden ze geborsteld. We kunnen je hond ook wassen als je dat wil. Laat het ons weten als je boekt, of anders een dag voordat je je hond komt halen. En kom je je hond eerder ophalen dan afgesproken? Dan horen we dat graag.

Bij thuiskomst kan het opvallen dat je hond wat meer slaapt dan gebruikelijk. Dat is heel normaal: het leven op de Johanneshoeve is behoorlijk opwindend voor je hond. Niet alleen door de menselijke aandacht, maar ook door het sociaal contact met soortgenoten en alle activiteiten. Gewoon even lekker laten pitten dus.

Tarieven (per 1 januari 2024)

 • Kleine hond
  € 15,00

  Tijdens alle schoolvakanties geldt een toeslag van € 1,50 per dag

 • Middelgrote en grote hond
  € 16,50

  Tijdens alle schoolvakanties geldt een toeslag van € 1,50 per dag

 • Wassen tijdens verblijf kleine hond
  € 15,00
 • Wassen tijdens verblijf middelgrote en grote hond
  € 17,50
 • Wassen tijdens verblijf langharige middelgrote en grote hond
  € 20,00
 • Prijzen zijn inclusief BTW, voer en mand
 • Bij 3 huisdieren van 1 eigenaar 10% korting
 • De breng- en haaldag worden samen als 1,5 dag berekend

Over reserveren in het hoogseizoen

Aanbetaling

Voor de reserveringen in het hoogseizoen (van 1 juli t/m 31 augustus) geldt een aanbetaling van 50% vooraf. Het resterende bedrag betaal je als je je huisdier komt brengen. Er wordt geen aanbetalingsgeld terugbetaald, wanneer de reservering niet doorgaat. 

Verkorten van het verblijf

Haal je je dier in het hoogseizoen eerder dan de gereserveerde einddatum? Geen punt uiteraard, wel wordt de volledige reservering in rekening gebracht. 

Verplichte inentingen

Wanneer je je huisdier brengt, moet je ook het dierenpaspoort meenemen. Het is wettelijk verplicht dat het paspoort tijdens het verblijf bij ons in het pension aanwezig is. De entingen mogen niet ouder zijn dan een jaar, niet jonger dan drie weken en niet verlopen tijdens het verblijf. Vraag je je af of je huisdier de benodigde geldige entingen heeft gehad? Neem dan contact met je dierenarts of met ons op, zodat zich geen vervelende situaties voordoen. Naast de genoemde inentingen, is het ook verplicht dat je hond ontwormd is en een goede vlooienbehandeling heeft gehad. 

Het klinkt vervelend, maar als je het paspoort niet hebt, of er klopt iets niet met de entingen, dan kunnen we je hond niet accepteren.  Ook niet als de koffers voor je vakantie al in de auto liggen. Check dit dus op tijd!

Leeftijd Enting Nr. Kennelhoest Nr. Rabies
6 weken  Puppy DP 1, 3      
9 weken  Parvo-C + Lepto4  3, 6  KC  8  
12 weken  DHP + Lepto4  3, 4, 5, 6      Rabies 
1 jaar  DHP + Lepto4  3, 4, 5, 6  KC   
2 jaar  Lepto4  KC   
3 jaar  Lepto4  KC   Rabies
4 jaar  DHP + Lepto4  3, 4, 5, 6  KC   
5 jaar Lepto4 6 KC 8  
6 jaar Lepto4 6 KC 8  Rabies
7 jaar DHP + Lepto4 3, 4, 5, 6 KC 8  
Etc. Etc.        

Over kennelhoest

Naast de jaarlijkse enting, is ook een aparte enting tegen kennelhoest (Bordetella) verplicht. We hebben een voorkeur voor Nobivac KC (neusenting). Ondanks de enting kan je hond (bijvoorbeeld bij minder weerstand) toch kennelhoest krijgen. 

Hoe vindt besmetting plaats?

Via zeer kleine waterdruppeltjes bij niezen en hoesten vindt er een verspreiding plaats van de infectie.  De naam kennelhoest geeft al aan dat besmetting meestal optreedt op plaatsen waar veel honden bij elkaar komen, zoals op shows, uitlaatplaatsen, trainingen bij clubs, in kennels en pensions. De incubatietijd van kennelhoest ligt tussen 3 en 10 dagen. Dit is de tijd vanaf het moment dat de hond de infectie oploopt tot het moment dat de hond symptomen vertoont. Het kan dus zijn dat je hond pas de symptomen na het verblijf  in het pension krijgt. 

Wat zijn de symptomen en hoe ernstig is kennelhoest? 

De symptomen bij kennelhoest zijn een droge harde hoest waarbij de hond soms kokhalst en slijm opbraakt. Het lijkt soms of er iets in zijn keel vastzit. De hond kan slomer zijn, minder willen eten en koorts hebben. De klachten kunnen variëren van een droge hoest tot een ernstige longontsteking. Een pup of een oudere hond is vaak zieker dan een gezonde en goed geënte hond. De ziekte kan vergeleken worden met een griep bij de mens, waarbij ook verschillende virussen een rol spelen en het ziektebeeld niet altijd precies hetzelfde is. 

Wat moet je doen als je denkt dat je hond kennelhoest heeft?

In verband met de besmettelijkheid verzoeken wij je vriendelijk even contact met ons op te nemen. 

Helaas niet alle rassen

We willen graag elke hond een leuke vakantie bezorgen. Dit bereiken we met name door met elke hond een leuke roedel te maken. De ervaring heeft ons geleerd dat sommige rassen hiervoor minder geschikt zijn, of dit gewoon niet prettig vinden. Daarnaast geven veel hondeneigenaren aan dat ze hun huisdier niet bij deze rassen willen hebben. Deze wens wordt natuurlijk gerespecteerd, met gevolg dat we vaak geen roedelgenootjes voor deze honden hebben. Rassen die we om deze redenen helaas niet meer aannemen zijn bijvoorbeeld de Bull Terriër, Pitbull Terriër, Bull, Stafford en Boerboel.