Reserveren (tot 9 januari 2023)? Doe nu je aanvraag!

 1. Log in met je gegevens. Nieuwe klant? Bel (0487) 53 12 36!
  We kunnen geen nieuwe huisdieren opnemen van 21 juli t/m 22 augustus.
 2. Voer de gewenste datum in voor het brengen en halen. 
 3. * LET OP! * Pas als je onze bevestiging ontvangt, is je reservering definitief. 

Klik hier om in te loggen

Let op: de opvang van katten stopt per 9 januari 2023.

We snappen wanneer katten het fijn hebben

Een heerlijke logeerplek voor je kat 

Katten! We zijn gek op deze eigenzinnige dieren, die allemaal zo'n heel eigen karakter hebben. We hebben inmiddels ruim tien jaar ervaring met de opvang van katten. We weten daardoor goed wat ze wel en niet prettig vinden. Dus of jouw kat nou een kieskeurig type of een lekkere theemuts is: zeker weten dat hij of zij het bij ons fijn heeft.

In ons pension hebben we twee gezellig ingerichte kattenkamers, met aangrenzend een buitenverblijf. Ook al is de kat van oorsprong een solitair dier, toch blijkt het in de praktijk heel goed mogelijk om meerdere vreemde katten samen te huisvesten. Om katten die elkaar niet kennen in harmonie samen te huisvesten, zijn meerdere factoren van belang.

Omdat het voedselgebied moet worden gedeeld, is het heel belangrijk dat er voldoende voedsel is. Katten houden van lekker eten én zijn kieskeurig. De katten hebben daarom gedurende de hele dag brokken tot hun beschikking van verschillende merken en smaken van Hill’s, Royal Canin en Purina. We checken of je kat goed op gewicht blijft, en kijken of hij zich op zijn gemak voelt.

Ook zorgen we voor genoeg plekjes waar je kat zich even kan terugtrekken. Omdat de katten bij ons in groepsverband samenleven, kunnen we helaas geen ongecastreerde katers opnemen in ons pension.

Wat je moet meenemen als je je kat brengt:

 • Paspoort (check de verplichte inentingen!)

 • Deken (hoeft niet, mag wel op eigen risico)
 • Eventueel dieetvoer of medicijnen

Voeding en verzorging

Zoals hierboven al vermeld, worden de katten gezamenlijk gehuisvest. Natuurlijk willen we wel zeker weten dat je kat genoeg eet en drinkt. Bij binnenkomst wordt hij of zij daarom gewogen. De gegevens worden uiteraard netjes genoteerd. Dit doen we tijdens het verblijf om de paar dagen. Als blijkt dat een kat ondanks het voedingsaanbod toch gewicht verliest (en er lichamelijk niets aan de hand is), dan wordt de kat in eerste instantie ’s avonds apart gehuisvest. We zorgen dan dat hij wordt bijgevoerd met brokken en vleesvoeding. We zien vooral bij katten die nog niet eerder bij ons in het pension gelogeerd hebben, dat ze even de tijd nodig hebben om te acclimatiseren. Als dat betekent dat we je kat dan tijdelijk een of meer dagen apart moeten huisvesten, dan is dat geen probleem. Ze worden dan wel gehuisvest in een ruimte binnen de kattenkamer en kunnen zo ‘de kat uit de boom kijken’ en op hun gemak hun soortgenoten observeren. Heeft je kat dieetvoer? Prima, geef dit dan voldoende mee. 

Hygiëne en comfort

Omdat de verblijfsruimte gedeeld wordt met meerdere katten, neemt bij de katten ook de behoefte aan markeren toe. Er staan daarom verscheidene kattenbakken die gedurende de dag meerdere malen verschoond worden. De kattenkamers worden twee keer per dag schoongemaakt. Tijdens de werkzaamheden worden de katten geobserveerd en krijgen ze de benodigde aandacht.

Katten houden van privacy, en moeten een ‘privégebiedje’ hebben om zich prettig te voelen. We faciliteren daarom een soort uit-het-zicht-plekjes, zodat de kat zich kan terugtrekken en zich comfortabel en veilig kan voelen. Voldoende mandjes, slaapplankjes aan de muren, stoeltjes en schuilplekjes zijn dus van groot belang en daarom bij ons voldoende aanwezig.

Tarieven (per 17 mei 2022)

 • Kat
  € 9,25
  Tijdens de schoolvakanties geldt een toeslag van € 1,00 per dag
 • Prijzen zijn inclusief BTW, voer en mand
 • Bij 3 huisdieren van 1 eigenaar 10% korting
 • De breng- en haaldag worden samen als 1,5 dag berekend

Over reserveren in het hoogseizoen

Aanbetaling

Voor de reserveringen in het hoogseizoen (van 1 juli t/m 31 augustus) geldt een aanbetaling van 50% vooraf. Het resterende bedrag betaal je als je je huisdier komt brengen. Er wordt geen aanbetalingsgeld terugbetaald, wanneer de reservering niet doorgaat. 

Verkorten van het verblijf

Haal je je dier in het hoogseizoen eerder dan de gereserveerde einddatum? Geen punt uiteraard, wel wordt de volledige reservering in rekening gebracht. 

Verplichte inentingen

Wanneer je je huisdier brengt, moet je ook het dierenpaspoort meenemen. Het is wettelijk verplicht dat het paspoort tijdens het verblijf bij ons in het pension aanwezig is. De entingen mogen niet ouder zijn dan een jaar, niet jonger dan drie weken en niet verlopen tijdens het verblijf. Vraag je je af of je huisdier de benodigde geldige entingen heeft gehad? Neem dan contact met je dierenarts of met ons op, zodat zich geen vervelende situaties voordoen. De verplichte inentingen zijn niesziekte, kattenziekte en Bordetella bronchiseptica.

Vergeet niet om je kat circa twee dagen voor het verblijf een vlooienbehandeling te geven.

Het klinkt vervelend, maar als je het paspoort niet hebt, of er klopt iets niet met de entingen, dan kunnen we je kat niet accepteren.  Ook niet als de koffers voor je vakantie al in de auto liggen. Check dit dus op tijd!

Over niesziekte

Niesziekte is een veel voorkomende aandoening bij katten, die we helaas nog regelmatig zien. Katten met nieziekte niezen (dat is vast geen verrassing), hebben soms koorts, wondjes in de bek, neusuitvloeiing en bindvliesontsteking van de ogen. Niesziekte kan verschillende oorzaken hebben, waarbij het calici- en het herpesvirus de bekendste verwekkers van niesziekte zijn. Andere ziekteverwekkers van niesziekte zijn de Chlamydophila felis en de bacterie Bordetella bronchiseptica. De jaarlijkse vaccinatie tegen niesziekte beschermt voor ongeveer 80% tegen deze virussen. Helaas geeft de vaccinatie dus geen 100% bescherming.

Bordetella bronchiseptica

De rol van de bacterie Bordetella bronchiseptica is lang onderschat. Onlangs is uit onderzoek gebleken, dat Bordetella bronchiseptica wel degelijk een belangrijke primaire ziekteverwekker is. Daarnaast bleek uit dit onderzoek dat deze bacterie overdraagbaar is van de kat naar de hond, en omgekeerd! Bij kittens kan de infectie tot een acute en fatale longontsteking leiden. Bij volwassen katten heeft een infectie verschijnselen van niesziekte tot gevolg. Het is moeilijk om door klinische verschijnselen onderscheid te maken tussen de verwekkers van de niesziekte.

Vaccin als neusdruppel

Een tijdje geleden is een vaccin op de markt gekomen dat bescherming biedt tegen een infectie met Bordetella bronchiseptica en dus een nog optimalere bescherming vormt tegen niesziekte. Het vaccin wordt via een druppel in de neus toegediend en kan al aan kittens vanaf vier weken worden gegeven. Na het toedienen van de neusdruppel, zullen de meeste katten gaan niezen. Het niezen zorgt voor een nog betere opname van het vaccin. Je hoeft je over niezen na de vaccinatie dus geen zorgen te maken. De beschermingsduur van de vaccinatie is ten minste één jaar. De vaccinatie is altijd nodig bij katten die naar een pension gaan, bij huishoudens met drie of meer katten, in catteries of in een asiel zitten, kattenshows bezoeken of contact hebben met honden die recent kennelhoest hebben gehad.

Copyright Johanneshoeve © — KvK 09185711 — Website made with ♥ by Brainy Branding .