Dierenpension de Johanneshoeve - Katten - Johanneshoeve

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Katten

In ons pension beschikken we over 2 gezellig ingerichte kattenkamers met aangrenzend een buitenverblijf. Ook al is de kat van oorsprong een solitair dier, blijkt het in de praktijk toch heel goed mogelijk om meerdere vreemde katten gezamenlijk te huisvesten. Om katten gezamenlijk in harmonie te kunnen huisvesten zijn meerdere  factoren van belang. Omdat het voedselgebied moet worden gedeeld is het van groot belang om voldoende voedsel aan te bieden. Katten houden van lekker eten en zijn kieskeurig. De katten hebben daarom gedurende de hele dag brokken tot hun beschikking van verschillende merken en smaken van  Hill’s, Royal Canin en Purina.
Hondenren dierenpension Johanneshoeve
Omdat de verblijfsruimte gedeeld moet worden met meerdere katten neemt ook de behoefte aan markeren toe. Er staan daarom verscheidene kattenbakken in de kamers die gedurende de dag meerdere malen verschoond wordt. Een kat moet een “privé” gebiedje kunnen zoeken. We faciliteren daarom een soort van “uit het zicht” plekjes zodat de kat zich kan terugtrekken en zich comfortabel en veilig kan voelen. Voldoende mandjes, slaapplankjes aan de muren, stoeltjes en schuilplekjes zijn dus van groot belang en daarom bij ons voldoende aanwezig. De minder sociale katten kunnen bij ons individueel gehuisvest worden.

Hygiene

De kattenkamers worden 2x daags schoongemaakt. Tijdens de werkzaamheden worden de katten geobserveerd en krijgen ze de benodigde aandacht.

Voeding

Zoals hierboven omschreven worden de katten gezamenlijk gehuisvest. Toch moet er door ons op toegezien worden dat iedere kat voldoende eet en drinkt. De katten worden daarom bij binnenkomst gewogen en dit wordt tijdens het verblijf om de paar dagen herhaald en genoteerd.  Als blijkt dat een kat ondanks het voedingsaanbod toch gewicht verliest en een lichamelijke aandoening wordt uitgesloten wordt de kat in eerste instantie ’s avonds apart gehuisvest en bijgevoerd met brokken en vleesvoeding.  We zien vooral bij katten die nog niet eerder bij ons in het pension gelogeerd hebben dat ze even de tijd nodig hebben om te acclimatiseren. Als dat betekent dat we uw kat dan tijdelijk een dag of meer apart moeten huisvesten dan wordt dat gedaan. Ze worden dan wel gehuisvest in een ruimte binnen de kattenkamer en kunnen zo “de kat uit de boom kijken”en op hun gemak hun soortgenoten opserveren. Heeft uw kat dieetvoer dan is dit geen probleem al dient u dit dan voldoende mee te geven. Omdat bij ons de katten in groepsverband samenleven kunnen we helaas geen ongecastreerde katers opnemen in ons pension.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt hiervoor ook gebruik maken van ons contactformulier.


 
Dierenpension Johanneshoeve - 2015
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu