Dierenpension de Johanneshoeve - Honden - Johanneshoeve

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Honden

In principe is iedere hond van elk ras bij ons welkom. Helaas hebben we echter in de zomerperiode maar beperkt plaats voor honden die alleen gehuisvest moeten worden. Hygiëne is voor ons zeer belangrijk. De dierenverblijven zijn dan ook volledig betegeld en worden 24 uur per dag door een ventilatiesysteem voorzien van verse lucht. De ruimtes zijn in de winter verwarmd en worden door het ventilatiesysteem en goede isolatie in de zomer koel gehouden. De kennels worden dagelijks volledig gereinigd en gedesinfecteerd wanneer er een nieuwe loge komt. Uw hond krijgt van ons een mand met kleed. 

Hondenren dierenpension Johanneshoeve
Het is toegestaan een eigen deken mee te geven maar dit geschied echter op eigen risico. We geven geen garantie af dat uw eigendom tijdens het verblijf “heel” blijft. Vooral bij honden die nog niet eerder bij ons hebben gelogeerd is gebleken dat ze zich eerder thuis voelen en daardoor sneller acclimatiseren wanneer ze een geurtje van thuis meenemen. In de verblijven is altijd muziek te horen, het heeft een kalmerende werking en de honden hebben zo minder last van de overige omgevingsgeluiden, die overigens zeer beperkt zijn in het buitengebied. Omdat honden roedeldieren zijn proberen we ze zoveel mogelijk met elkaar te huisvesten. De honden vinden het prettig om met een maatje samen te zijn. Er wordt door ons altijd gekeken welke honden er samen gehuisvest kunnen worden. Zo houden we rekening met grootte, leeftijd, sekse en gedrag. De honden van een eigenaar worden, wanneer mogelijk uiteraard altijd samen gehuisvest. Uw hond wordt uitsluitend solitair gehuisvest wanneer, dat door u of ons noodzakelijk geacht wordt. Uw hond gaat dagelijks meerdere malen naar een van onze speelweides. De tijdsduur is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. In de morgen en aan het eind van de dag is de tijdsduur korter dan in de tussenliggende tijd.  De honden worden in een roedel uitgelaten. We bekijken dan ook weer welke honden geschikt zijn om buiten samen te spelen en/of te verblijven. Hierbij spelen ras, leeftijd, sekse en grootte ook weer een rol.
Voeding

De honden krijgen 2x daags te eten. Dit gebeurd na het uitlaten in de ochtend en aan het einde van de dag. Het is van groot belang dat de honden na de maaltijd hun rust nemen. U hoeft geen eigen voer mee te nemen. Mocht dit om bepaalde redenen wel nodig zijn (bijv. dieetvoer) dan is dit uiteraard geen probleem. De honden beschikken de gehele dag over schoon drinkwater. Indien uw hond meer dan 2x per dag te eten krijgt kunt u hier melding van maken. Wanneer uw huisdier medicijnen gebruikt verzoeken wij u deze voldoende mee te geven. Het is onze taak om de inname van voeding en water te controleren, maar ook na het spelen buiten worden de honden door ons nagekeken.
De ophaaldag

We geven de honden na hun verblijf weer graag schoon aan u terug dus worden ze op de dag van vertrek geborsteld en op verzoek gewassen. Wanneer u wenst dat uw hond gewassen wordt laat het ons dan tijdig even weten. Komt u uw hond eerder ophalen dan afgesproken horen we dat graag.
Door alle activiteiten gedurende de dag krijgt uw hond voldoende menselijke aandacht en door sociaal contact met soortgenoten is het verblijf aangenaam maar ook opwindend.  Door alle activiteiten kan uw hond na een verblijf moe maar voldaan thuiskomen, dit is heel begrijpelijk, geef hem of haar dan ook even rust.

Helaas niet alle rassen

We streven er naar elke hond een leuke vakantie bezorgen, dit bereiken we met name door met elke hond een leuke roedel te maken. Sommige rassen zijn hier naar onze mening en ervaring minder geschikt voor of vinden dit gewoon niet prettig. Ook geven veel hondeneigenaren aan dat ze hun huisdier niet bij deze rassen willen hebben, deze wens wordt natuurlijk gerespecteerd met gevolg dat we vaak geen roedelgenootjes voor deze honden hebben. Rassen die we om deze redenen helaas niet meer aannemen zijn bijvoorbeeld de Bull terriër, Pitbull terriër, Bull, Stafford en Boerboel.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt hiervoor ook gebruik maken van ons contactformulier.


 
Dierenpension Johanneshoeve - 2015
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu