Entingen Honden Dierenpension de Johanneshoeve - Johanneshoeve

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Entingen Honden

Bij het inchecken van uw huisdier dient u het dierenpaspoort te overhandigen. Het paspoort moet tijdens het verblijf altijd bij ons in het pension aanwezig zijn (dit is wettelijk verplicht). De entingen mogen niet ouder zijn dan een jaar, niet jonger dan 2 weken en niet verlopen tijdens het verblijf. Wanneer niet voldaan wordt aan deze eis wordt uw huisdier door ons onder geen enkel beding in ons pension opgenomen. Wanneer u twijfelt of uw huisdier de benodigde nog geldige entingen heeft neemt u dan contact met ons op of met uw dierenarts, zodat zich geen vervelende situaties voordoen.

Benodigde entingen


LeeftijdEntingNr.KennelhoestNr.Rabies
6 wekenPyppy DP1,3


9 wekenParvo-C + Lepto43,6KC8
12 wekenDHP + Lepto43,4,5,6

Rabies
1 jaar
DHP + Lepto4
3,4,5,6KC8
2 jaarLepto46KC8
3 jaarLepto46KC8Rabies
4 jaarDHP + Lepto43,4,5,6KC8
5 jaarLepto46KC8
6 jaarLepto46KC8Rabies
7 jaarDHP + Lepto43,4,5,6KC8
Etc..Etc..
De door ons verplicht gestelde inentingen zijn: jaarlijkse enting en aparte enting tegen kennelhoest (Bordertella). Hierbij gaat onze voorkeur uit naar de Nobivac KC (neusenting). Let op, we willen u erop wijzen dat, er ondanks de enting bijvoorbeeld bij minder weerstand, toch kennelhoest kan optreden. De naam kennelhoest geeft al aan dat besmetting meestal optreed op plaatsen waar veel honden bijeen komen zoals op shows, uitlaatplaatsen, trainingen bij clubs, in kennels en pensions. Via zeer kleine waterdruppeltjes bij niezen en hoesten vindt er een verspreiding plaats van de infectie.
.
Wat zijn de symptomen?

De symptomen bij kennelhoest zijn een droge harde hoest waarbij de hond soms kokhalst en slijm opbraakt. Het lijkt soms of er iets in zijn keel vastzit. De hond kan slomer zijn, minder willen eten en koorts hebben. De symptomen kunnen variëren van een droge hoest tot een ernstige longontsteking. Een pup of een oudere hond is vaak zieker dan een gezonde en goed geënte hond. De ziekte kan vergeleken worden met een griep bij de mens, waarbij ook verschillende virussen een rol spelen en het ziektebeeld niet altijd uniform is. De incubatietijd van kennelhoest ligt tussen 3 en 10 dagen. Dit is de tijd vanaf het moment dat de hond de infectie oploopt tot het moment dat de hond symptomen vertoont. Het kan dus zijn dat uw hond pas de symptomen na het verblijf  in het pension krijgt. In verband met de besmettelijkheid verzoeken wij u vriendelijk even contact met ons op te nemen. Vergeet niet uw hond circa 2 dagen voor het verblijf een vlooienbehandeling te geven wanneer bovenstaande symptomen waarneemt.
 
Dierenpension Johanneshoeve - 2015
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu